Noordwijk
groep 391


72 Collectanten in de gemeente Noordwijk de straat op voor Amnesty

 

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2013 voor de elfde maal een landelijke collecte in de week van maandag 11 tot zaterdag 16 februari 2013.

In Noordwijk zullen 72 collectanten  een huis-aan-huis collecte houden. Vorig jaar werd tijdens de collecte  €4080,18 opgehaald. In 2012 gingen in heel Nederland 22.000 vrijwilligers langs de deuren lang en werd €1.730.000,- opgehaald.

Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Wereldwijd doet Amnesty International onderzoek en voert actie voor een menswaardig bestaan voor iedereen. Amnesty komt op voor mensen die worden mishandeld, verkracht of vermoord om wat ze zeggen of doen of alleen maar omdat ze vrouw zijn.

Amnesty strijdt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, voor mensen die gemarteld worden of ter dood veroordeeld zijn. Amnesty voert actie voor een schoon leefmilieu, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd. Amnesty International doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.

Waarom colecteren?

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk.

Amnesty’s werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd.

 

Amnesty zoekt collectanten

Noordwijk – Van 10 tot en met 17 februari 2013 organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke huis-aan-huiscollecte. Ook in Noordwijk wordt deze collecte gehouden. De organisatie is nog op zoek naar Noordwijkse collectanten. Gevraagd wordt om 1 tot 2 uur te helpen met collecteren. Aanmelden kan bij Mirjam van der Meulen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of tel. 071-3618112.