Noordwijk
groep 391

  

 

Schrijfgroep Noordwijk 2023

 

De Schrijfgroep in Noordwijk is helaas door gebrek aan vrijwilligers opgeheven. Er worden geen brieven en postzegels meer rondgebracht. We danken Mirjam van de Meulen en Anneke Grondsma voor hun jarenlange inzet voor deze schrijfgroep. Amnesty blijft wel wereldwijd acties voeren voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zonder uw steun is onze strijd niet mogelijk. Help mensen in nood: teken de petities en doe mee aan de schrijfacties van Amnesty Nederland. 

U kunt ook brieven downloaden en verzenden naar de aangegeven adressen. Gebruik als postzegel een buitenland postzegel die op diverse plaatsen verkrijgbaar is. 

Kijk ook vooral onder het kopje Goed nieuws   Deze acties hebben hebben soms veel succes.   

januari 2023

Door Amnesty Nederland worden de volgende activiteiten ondernomen;  U kunt hier brieven en/of e-mail's versturen en petities ondertekenen. 

  • Teken een petitie 

De autoriteiten van Iran eisen de doodstraf tegen tientallen demonstranten, onder wie drie kinderen. Duizenden mensen zijn al aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de massale protesten in Iran.

De autoriteiten roepen op tot versnelde rechtszaken en openbare executies om andere demonstranten af te schrikken.   https://www.amnesty.nl/forms/spoedactie-iran-executies

  •  Kom in actie 

 

  • Hier vindt u nog meer acties, 

 https://www.amnesty.nl/kom-in-actie

 https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties

 

  • Aanmelden 

Je kan je ook aanmelden bij Amnesty Nederland dan wordt je periodiek op de hoogte gehouden per email van de spoedacties die worden georganiseerd.

klik hier voor meer informatie    https://www.amnesty.nl/forms/aanmelden-spoedacties

 ================================================================

 December 2022

 De brief van deze maand gaat naar Guinee en tekent protest aan tegen gevangenneming van drie mensen die protesteerden tegen schendingen van mensenrechten in hun land.
Oumar Sylla, IbrahimaDiallo en Saikou Yaya Barry zijn leiders van een coalitiegroep die sinds 2019 regelmatig protesteert tegen mensenrechtenschendingen.

 

Guinea | Oumar Sylla | Ibrahima Diallo | Saïkou Yaya Barry |  Meinungsfreiheit | inhaftiert oder im Krankenhaus | 18.11.2022

 

Klik hier voor de PDF-vertaling voor de brief naar Guinee.  

 

klik hier voor de PDF-Actiebrief om naar Guinee te versturen.

 

klik op deze link voor meer informatie;


https://www.amnesty.org/es/documents/afr29/6224/2022/en/

 

 

November 2022

  

De brief van november gaat naar Algerije.

 

De Algerijnse activist en klokkenluider Mohamed Benhlima werd op 4 september 2022 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor onder meer verspreiden van nepnieuws. 

 

In de brief vraagt u de president dringend Mohamed Benhlima onmiddellijk vrij te laten en zijn veroordeling bij verstek te vernietigen.