Noordwijk
groep 391

 

overzicht activiteiten 2020

Noordwijk december 2020

 De burgemeester Verkleij van Noordwijk schrijft voor een Algerijnse journalist Khaled Drareni die in de cel zit voor zijn werk.

 Doet u ook mee met de Write for Rights actie van Amnesty International? Via www.writeforrights.nl kunt u meedoen.

 

 

 Schrijf je ook mee tegen onrecht?  Bestel dan vandaag nog je gratis thuisschrijfpakket!

 

Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in jouw regio of gemeente komen mensen samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.

Jouw hulp is hard nodig
Tijdens Write forRights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor PaingPhyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! PaingPhyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. Ook komt Amnesty in actie voor biologiestudenten Melike Balkan en ÖzgürGür uit Turkije. Zij sloten zich aan bij een solidariteitsgroep voor lhbti’ers en tijdens een vreedzame actie gebruikten agenten buitensporig geweld en werden veel studenten gearresteerd. Melike en Özgür kunnen 3 jaar celstraf krijgen voor hun LHBTI-activisme. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. Elke actie telt, ook deze mensen hebben uw steun hard nodig.

Schrijven tijdens corona
Een schrijfactie organiseren is niet moeilijk. Iedereen kan zelf een gratis thuisschrijfpakketbestellen (met 10 voorbeeldbrieven en instructie over het versturen) en veilig brieven schrijven in kleine kring. Heeft het effect? Jazeker! Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken.Vaak helpt de extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. Zie hierde successen van Write forRights 2019. Dus bestel vandaag nog je schrijfpakket! Je kunt tussen 20 november en eind december brieven schrijven en versturen.

 

Magai Zuid Sudan  Foto; Amnesty-International.be

 “HEEL ERG BEDANKT. IK HEB GEEN WOORDEN. MIJN HART IS GEVULD MET GELUK."    Magai Matiop Ngong, vrijgelaten uit dodencel in 2020:

 

 

 

https://www.amnesty.nl/organiseren/tips-materialen#section-6   (=link voor je bestelling van een thuisschrijfpakket)

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 Maandelijkse schrijfactie  

 U kunt ook in 2020 weer mee doen met de maandelijks schrijfactie van Amnesty. 

 Op de pagina Brieven om te versturen vindt u meer informatie over de maandelijkse actie. 

 De brief voor december 2020 is weer beschikbaar klik hier voor mee informatie 

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Koninklijke onderscheiding 2020

 Mevrouw Y. (Ypie) Faber-Tol medeoprichters/bestuurslid van en vrijwilliger bij Amnesty International Nederland afdeling Noordwijk heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Mevrouw Faber organiseert petities en schrijfacties. Daarnaast organiseert zij mede de activiteiten, o.a. de 10 december-actie en beheert zij de Amnesty stand bij evenementen. 

  

 

Wij feliciteren haar van harte met de koninklijke onderscheiding en danken haar voor alle activiteiten die zij al die jaren voor Amnesty heeft verricht.  

 Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - Nieuws
Bron: BlikOp Nederland 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

  Amnesty collecte bracht 2880,- euro op

 

Noordwijk - De collecte van Amnesty International, die van 9 tot en met 14 februari 2020 werd gehouden, heeft € 2880,- opgebracht. Meer dan 40 collectanten hebben gecollecteerd. De collecte werd vanwege de maatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus op donderdagavond 12 maart jl. stop gezet. Amnesty dankt iedereen van harte voor hun gulle bijdrage. Ook bedankt Amnesty alle collectanten voor hun enthousiaste inzet.

 

Amnesty strijdt voor naleving van de mensenrechten in alle landen. Amnesty International is onpartijdig en onafhankelijk, en wordt voornamelijk gefinancierd door giften van leden en donateurs. Dankzij deze bijdragen, inclusief die we tijdens de collecte ophalen, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt.

 

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee redden. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

  

Wilt u volgend jaar ook meehelpen? Dan kunt u zich aanmelden bij het Collecteteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch via 020-77 33 834.         

U kunt ook contact opnemen met de collectecoördinator Anjes Smit in Noordwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

  

COLLECTE STOPGEZET VANWEGE CORONAVIRUS

je kan ook online doneren 

klik op https://www.amnesty.nl/

 Amnesty collecte ‘Geef om Vrijheid’

 Noordwijk – De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 9 tot en met 14 maart 2020. Ook in Noordwijk gaan deze week Amnesty-collectanten met veel plezier langs de deuren. Het geld dat zij ophalen is enorm belangrijk voor Amnesty. Want daarmee kunnen we samen een nog grotere vuist tegen onrecht maken. Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

 

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

 

zie https://www.bollenstreekomroep.nl/2020/03/collecte-amnesty-gestart/

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

AMNESTY ZOEKT COLLECTANTEN VOOR LANDELIJKE COLLECTE  IN 2020         

 Wordt u in 2020 óók een van de 13 duizend collectanten die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 9 tot en met 14 maart 2020.

 Amnesty-collectanten gaan met veel plezier langs de deuren, én met succes. Vorig jaar haalden zij ruim € 1,2 miljoen euro op. Amnesty zoekt in Noordwijk nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als collectant? Kijk dan op www.amnesty.nl/collecte of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 U kunt ook contact opnemen met de collectecoördinator Anjes Smit in Noordwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

 

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Zij worden valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat de twee als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee redden. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar gevangenisstraf krijgen.

 Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.