Noordwijk
groep 391
AMNESTY INTERNATIONAL ZOEKT COLLECTANTEN

Amnesty is altijd op zoek naar mensen die mee willen helpen met de collecte in Nederland . In maart 2023 gaan er weer duizenden collectanten de straat op om geld op te halen voor Amnesty. Help jij ook mee?

BLIJ MET ELK UURTJE

Amnesty is blij met elk uurtje dat je collecteert. Sommige mensen gaan een paar avonden de huizen langs, anderen een paar uurtjes overdag. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je wilt collecteren. Alle beetjes helpen. Als je je aanmeldt, neemt de collectecoördinator bij jou in de buurt contact met je op. Samen bespreek je hoe het collecteren in zijn werk gaat.

DE COLLECTE, VAN GROOT BELANG

De collecte is voor Amnesty een onmisbare bron van inkomsten. Wij zijn onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen. Daarom zijn de collecte én de collectanten zo belangrijk.

AANMELDEN KAN VIA DE WEBSITE

Ga naar amnesty.nl/collecte en kies voor ’informatiepagina voor collectanten‘. Daar beantwoorden we je vragen, waarna je je kunt aanmelden.

Voor Noordwijk kan je je rechtstreeks aanmelden bij Anjes Smit  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

=======================================================

Schrijfacties vanaf 2023 

 De Schrijfgroep in Noordwijk is helaas door gebrek aan vrijwilligers opgeheven. Er worden geen brieven en postzegels meer rondgebracht. We danken Mirjam van der Meulen en Anneke Grondsma voor hun jarenlange inzet voor deze schrijfgroep.  Amnesty blijft wel doorgaan met wereldwijd acties voeren voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zonder uw steun is onze strijd niet mogelijk.

Help mensen in nood: teken de petities en doe mee aan de schrijfacties van Amnesty Nederland.  

 De informatie voor de maandelijkse schrijfacties zijn wel gewoon beschikbaar klik hier voor mee informatie

 ========================================================

februari 2023

Wat vindt Amnesty over Oekraïne 

 klik hier voor meer informatie

=========================================================

Leiden tot juni 2023  

Amnesty Leiden heeft, mede in het kader van het 50-jarig bestaan, het initiatief genomen de bestaande mensenrechtenroute langs deze locaties te actualiseren en breder toegankelijk te maken.

Het resultaat is een nieuwe route, een app voor de bezoeker, een folder met route en een korte beschrijving en een boekje met meer verdieping. Deze wandelkunstroute komt tot stand dankzij vrijwillig initiatief en inzet.

De route bestaat uit 19 locaties, waarop werk van kunstenaars als Emma van Noort, Izaak Zwartjes en Inge Reisberman te zien zal zijn. De route wordt ondersteund met teksten van stadshistoricus Cor Smit.

Je kunt de route downloaden via een QR-code. Bij VVV Leiden is de flyer van de wandeling gratis verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik hier https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/vrijwilliger/rightswalk/rightswalk-leiden-stad-van-vluchtelingen

=========================================================